Scholarship Programma in Kenia (WaridiHome)

Samen met stichting WaridiHome wil Jars of Clay Foundation kansarme jongeren uit subcounty LungaLunga (Kenia) de mogelijkheid geven om middelbaar onderwijs te volgen en een diploma te halen. Daarmee hopen we de jongeren een beter toekomstperspectief te bieden. In het Scholarship Programma doen 27 leerlingen mee.

De jongeren komen uit gezinnen die onderdeel zijn van het thuiszorgprogramma van KidsCare. De gezinnen ontvangen psychosociale ondersteuning en een maandelijkse financiële bijdrage om uit hun uitzichtloze situatie te komen, hierbij wordt nauw samengewerkt met de lokale overheid en scholen. Gezinnen ontvangen ook training gericht op het krijgen van een inkomen (houden van kippen/geiten, akkerbouw, zeep maken, bijenhouden, etc) om op den duur (binnen 3 jaar) onafhankelijk van de zorg van KidsCare verder te kunnen.  

Motivatie van leerlingen
Omdat het programma staat of valt met de motivatie van de leerlingen wordt daar veel aandacht aan gegeven. Phelister, een social worker van KidsCare, speelt hierbij een belangrijke rol en bespreekt de vorderingen met Roosmarijn Wasseveld (initiatiefneemster van het programma). Zo proberen we te waarborgen dat de leerlingen die in het project mee doen zorgvuldig blijven omgaan met de kansen die ze krijgen.

  

 

Betrokkenheid van ouders/verzorgers
WaridiHome zegt: "Met de ouders/verzorgers en de leerlingen sluiten we een overeenkomst af, we verwachten namelijk wel dat ouders/ verzorgers betrokken zijn bij de opleiding van de leerlingen, door bijvoorbeeld aanwezig te zijn op ouderbijeenkomsten op school. Daarnaast vragen we ook commitment als het gaat om een gedeelte van de schoolkosten. In Kenia begeleid een sociaal werker van KidsCare de leerlingen en zorgt dat alles met de scholen goed geregeld is. In de vakanties organiseert KidsCare bijeenkomsten voor de leerlingen op het KidsCare Centre, zij noemen het een mentorschap programma. Doel van deze bijeenkomsten is om de leerlingen te motiveren voor hun opleiding."

www.waridihome.com 


<< Terug naar projecten