Fysiotherapie Unit in Nigeria

In Nigeria is een groot tekort aan fysiotherapeuten. Tijdens een ontmoeting met Ellen Vreeswijk (ontwikkelingswerker) vertelde zij over haar droom om een fysiotherapie unit in Igede te starten zodat kinderen en volwassenen al vroeg behandeld kunnen worden en klachten bijvoorbeeld niet leiden tot blijvende handicaps. Jars of Clay Foundation maakte het mogelijk dat de fysiotherapie unit in 2017 is gestart en nog steeds groeit. Daarnaast dragen we bij aan de beschikbaarheid van hulpmiddelen, die in andere projecten van Elim kunnen worden geproduceerd. Elim Nigeria schrijft hierover: “...it is tremendously helping the whole Igede society”.

Rhoda
Een voorbeeld van iemand die geholpen wordt, is Rhoda*. Ze is een verlegen meisje van ongeveer 6 jaar. Rhoda heeft een spastiche arm ten gevolge van een hersenbeschadiging tijdens de geboorte. Ook heeft ze moeite met lopen. Het is alleen oma die naar haar omkijkt. En oma heeft het ook nog druk met andere familieleden die zwakbegaafd zijn. Gelukkig is er wel tijd vrijgemaakt om behandeling voor Rhoda te zoeken. Rhoda is nu onder behandeling van Elim. Soms worden de oefeningen thuis gedaan. En af en toe komt ze naar het hoofdkwartier. Rhoda kan haar arm /hand/ vingers nu al beter gecoordineerd gebruiken. Ze heeft ook een spalk gekregen om de juiste spieren op te rekken. De physiotherapeut heeft alle hoop dat ze nog flink vooruit gaat. We hopen dat oma er de moed inhoudt om door te gaan met de behandeling.
*Fictieve naam

 

Elim Nigeria
Jars of Clay Foundation werkt al lang samen met Elim Nigeria en heeft regelmatig contact met de Nederlandse ontwikkelingswerker die als assistent directeur werkzaam is. Elim Nigeria werkt in het Igede-gebied (Zuidoost-Nigeraia). Igede is ongeveer zo groot als de provincie Utrecht en telt zo’n 400.000 inwoners, verspreid over 235 dorpen. Met 45 lokale medewerkers en één Nederlandse ontwikkelingswerker wordt gewerkt aan het rehabiliteren van personen met een beperking en andere kwetsbare groepen in de thuissituatie én wordt bijgedragen aan preventie door middel van diensten op sociaal, economisch, educatief, medisch en geestelijk gebied. Voor Elim Nigeria is het belangrijk dat de mensen aan wie hulp wordt verleend, mogelijkheden krijgen tot volledige integratie in de samenleving, zodat ze mede daardoor Jezus Christus leren kennen.

www.elimnigeria.nl
 


<< Terug naar projecten